Премиерът Бойко Борисов е наредил да се задействат всички механизми по

...
Премиерът Бойко Борисов е наредил да се задействат всички механизми по
Коментари Харесай

Борисов към фенове на Ботев за Колежа: Обещал съм Ви, ще го построим

Премиерът Бойко Борисов е наредил да се задействат всички механизми по интернационалното съдействие и да се изиска цялата информация по следствието на гибелта на последователя на Ботев Тоско Бозаджийски. Това стана ясно след срещата на почитатели на Ботев  с министър-председателя, правосъдния министър Данаил Кирилов и основния прокурор Иван Гешев.
По време на срещата Иван Гешев е наредил да се образува досъдебно произвеждане и у нас, което ще бъде под надзора на Висшата касационна прокуратура. Тоско Бозаджийски загина откакто бе атакуван от ултраси на солунския ПАОК на 5 януари. При офанзивата пострадаха още двама последователи на „ жълто-черните “.
На 25 януари от 11:00 часа пред постройката на посолството на Република Гърция в София ще се организира алегоричен митинг с искане за откриване на истината към убийството на Тоско Бозаджийски и обективни санкции на отговорните с цялата суровост на Закона. Осигурен е безвъзмезден превоз за искащите, като искащите могат да се запишат във фен-магазина на ул. " Нестор Иванов " 1. Сборният пункт за потегляне е 8:30ч на 25-ти пред стадион " Христо Ботев ".
От Клуба на последователите на Ботев Пловдив също разпространиха детайлности за извършената днес среща с премиера на България Бойко Борисов. Ето и цялостният текст на декларацията:
„ Уважаеми ботевисти,
Днес беше извършена среща сред представители на жълто-черната общественост и министър-председателя на Република България г-н Бойко Борисов. На срещата участваха също основният прокурор господин Иван Гешев и министърът на правораздаването Данаил Кирилов. Запознахме ги с детайлности към убийството на Тоско Бозаджийски, както и с неналичието на съответна реакция от страна на гръцките институции. Получихме безапелационна поддръжка и заричане за подпомагане от българската страна, за което им благодарим. В края на диалога ни с господин Борисов беше повдигната и тематиката за Колежа – отговорът му беше безапелационен „ Обещал съм Ви, ще го построим “.
Припомняме Ви, че акцията „ Справедливост за Тоско “ продължава, като на 25.01.20г (събота) от 11ч пред постройката на посолството на Република Гърция в гр. София ще се организира алегоричен митинг с искане за откриване на истината към убийството на Тоско Бозаджийски и обективни санкции на отговорните с цялата суровост на Закона “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР